Even voorstellen

Even voorstellen:

Mijn naam is Nicole Boerema- van Overbeek (1983).

Samen verbonden… dat is mijn drijfveer. 

Tekenen is een universele taal dat al begon in de oertijd. Het is een van de eerste manieren waarop de mens zijn omgeving of gevoelens vastlegt. Tekenen is een intuïtieve techniek die al van jongs af aan in ons zit. In de loop der jaren heb ik met vele materialen gewerkt, maar ik denk dat kleurpotloden daarom mijn favoriete medium zijn. Zodra ik achter mijn tekentafel plaatsneem, maak ik verbinding met mijzelf. Dit is voor mij de basis waar kunst om draait.

Mijn stijl is realistisch, om daar dichtbij te komen werk ik vanuit een referentie foto. Ik ben iemand die van duidelijkheid houd. Werken vanuit mijn ‘eigen’ foto’s geeft mij houvast. Waar het om gaat is dat mijn werk niet een verbeelding is van de realiteit, maar een realiteit waar de verbeelding in om gaat. Door de details die ik zie te analyseren en reconstrueren, ga ik dieper in op mijn onderwerp. Ik werk niet met schetsen, maar bouw de kleuren op die ik zie door vele laagjes kleurpotlood of verf over elkaar te zetten. Elke laag kleur is een reactie op de vorige laag. Daardoor vind er een dialoog plaats tussen mijzelf en mijn werk. Hierdoor ben ik in staat mijn werk naar een hoger niveau te tillen.

In mijn kunst heb ik diverse onderwerpen in beeld gebracht. Maar zijn het portretten die me blijven inspireren. Mensen en dieren zijn eindeloos fascinerend. Het krijgen van een gelijkenis in een portret is een van de lastigste dingen in de kunst en daarom een grote uitdaging. Die uitdaging ga ik graag aan. Wanneer mijn teken- of schilderonderwerp naar mij terug begint te kijken, brengt dat een diepere verbinding tot stand. Door zacht kleurgebruik en sfeer, tracht ik ernaar warmte en liefde weer te geven. Ik hoop dat deze positieve energie die mij als kunstenaar beweegt, ook in mijn werk voelbaar is. 

Vragen of interesse voor kunst in opdracht? Neem gerust contact met mij op..