Even voorstellen

Even voorstellen:

Mijn naam is Nicole Boerema- van Overbeek (1983).

Tekenen en creëren is altijd deel geweest van mijn leven. Voor mijn werk maak ik gebruik van diverse materialen, maar mijn grootste liefde is en blijft het kleurpotlood. Bijna dagelijks ben ik aan het tekenen. Dit varieert van uren achter elkaar tekenen of korte momenten.

Het liefst teken ik dieren of mensen. Ik vind het geweldig dat na vele lagen kleurpotlood mijn tekening als het ware “tot leven” komt. Daarbij mag ik mezelf graag uitdagen door bijvoorbeeld net wat dieper de vacht van een dier weer te geven, iets meer sprankeling in de ogen te zetten of de stof van kleding wat ruwer te tekenen. 

Mijn stijl is realistisch, om daar dichtbij te komen werk ik vanuit een referentie foto. Als de kleuren en/of verhoudingen/compositie voor mijn gevoel in balans zijn, begin ik meteen te tekenen. Ik begin dus niet met een schets, maar bouw de kleuren op die ik zie door vele laagjes kleurpotlood over elkaar te zetten. Het bijzondere aan mijn techniek is dat ik stap voor stap volledig uitwerk waar ik mee bezig ben en dat de rest van de tekening dan nog uit blanco papier bestaat. 

Wat mij motiveert als kunstenaar is dat er nog zoveel te ontdekken valt op creatief gebied. Er zijn vast ‘kleurpotlood’ technieken die ik nog niet heb gedaan, onderwerpen die ik nog niet heb vastgelegd, gevoelens die ik zou kunnen verwerken en vastleggen. Bezig zijn met kunst en creativiteit, houd alles in mijn leven in balans

Vragen of interesse voor kunst in opdracht? Neem gerust contact met mij op..